ABU NAWAS

PUISI IBU BAHASA JAWA

PUISI IBU BAHASA JAWA
Berikut ini adalah puisi ibu dengan menggunakan bahasa jawa , dalam bahasa jawa panggilan ibu biasa menggunaan kata MBOK , puisi ini aku tujukan untuk emak aku yang melahirkan aku, merawat aku dan membesarkan aku , hingga seperti aku yang ada sekarang . I LOVE YOU EMAK .

Mbok ...
Sak jerone mesem mu ono keselmu
Rino wengi kerjo tanpo leren..
Babar pisan ora sambat opo opo
Kabeh mau , kanggo butuhe omah..

Mbok...
Gunung paido karo omelan bendino
Songko telat sarapan , teko masalah ngumbah sandangan
Mbok tetap sabar lan telaten...
Tetep masak, tetep umbah-umbah , tetep nyapu jogan..

Mbok...
Tetap sabar naliko telat duit belonjo..
Tetap ngapuro naliko duit spp tak gondol lungo
Tetap ngobati naliko aku loro...
Tetap wani ngedapi perkoro naliko aku lumpuh tanpa doyo...

Mbok....
Saiki aku wis gede...
Wis iso mergawe... golek duit dewe...
Iso tuku sandang penganggo dewe...
Kabeh tak nggo senengku dewe...

Mbok...
Naliko aku gajian , sering aku lali...
Mboku nang deso , kabare koyo opo...
Sehat opo ora, bature sopo lan liya liyane...

Mbok....
Yen aku kelingan kangelanmu...
Naliko ngopeni cilikanku...
Wani madu naliko mbok nasehati...
Wani ngelaraki ati naliko mbok kandani...
Aku getun....ora karuan....

Mbok ...
Sepurane sing akeh....
Aku ga iso mbales opo-opo...
Mung iso dungo....
Mugo mbok di wenehi urip sing adem ayem tentrem
Sehat wal afiat tanpo ono alangan opo-opo...

Amin......