ABU NAWAS

PUISI : CINTA ORANG TIDAK PUNYA

Berikut ini puisi tentang cinta orang yang tidak punya , cinta tulus tidak di percaya  , cinta mati , tiap sata setiap waktu selalu terbayang , namun cinta suci harus berhenti cuma karena materi . lanjutkan bacanya .

Abote wong nandang tresno
Tak belani nganti tekan pati
Tresnaku mung kanggo siro
Kusumo bagus sing merak ati

Awan bengi ra biso lali
Tansah eling esemmu
Nganti kapan aku ra ngerti
Iso nyanding sliramu
 Abote dadi wong sudro
Tresno tulus ora dipercoyo
Wong tuwo ngumbar sujono
Tansah ngiro aku wong durjono
Pancen dalan sing tak liwati
Ngalor ngidul mung dengkul
Paribasan turu klesetan
Uripku tansah cedak pacoban

Wong bagus..2x tak enteni
Lilane wong tuwamu maringke kowe
Sing sabar…2x yo tresnaku
Ing tembe mburi bakal dadi
duwekmu
Duh gusti sing tak puji
Paringono dalan kanggo
tresnaku